kleurplaten-voor-kids

Meer dan 10.000 Kleurplaten om in te kleuren!

Altijd een leuke Kleurplaat om in te kleuren op Kleurplaten voor kids. Zoeken en printen van kleurplaten is leuk om samen te doen! En....we hebben heeel veel verschillende soorten kleurplaten om in te kleuren of mee te knutselen. Of het nu bekende tekenfilm figuren, prinsessen, dieren of cijferplaten zijn...

Algemene informatie


Algemeen
Kleurplaten voor kids wordt maandelijks aangevuld met nieuwe kleurplaten. We streven ernaar om alleen kwalitatief goede kleurplaten op te nemen op onze website. Mocht u beschikken over copyright vrije kleurplaten, of over kleurplaten met een copyright waarbij een beperkte verspreiding mogelijk is en deze willen plaatsen op onze site, dan kunt u contact opnemen met ons via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Geschiktheid
De kleurplaten op kleurplaten-voor-kids.nl zijn afhankelijk van het onderwerp geschikt voor kinderen  van 2 tot 12 jaar. We verzamelen kleurplaten die leuk en educatief van aard zijn, zodat de motoriek en/of de creativiteit van uw kind gestimuleerd wordt.

Links
Links die op www.kleurplaten-voor-kids.nl te vinden zijn, verwijzen naar websites die geschikt zijn naar ons idee voor kinderen t/m 12 jaar. Hiermee is onze website een veilige website voor kinderen. Dit laat onverlet dat het mogelijk blijft dat kinderen via de webbrowser zelf andere, niet geschikte websites kunnen bezoeken.

Advertenties
Het onderhouden van een website brengt hostingskosten, zoals hardware en dataverkeer. Het doel van de advertenties is het kostendekkend maken van deze kosten. Wij hopen voor het begrip hiervoor, wetende dat een deel van onze bezoekers liever geen advertenties zou zien.

Copyright
We streven ernaar om enkel copyright vrije kleurplaten aan te bieden, danwel kleurplaten waarbij het mogelijk is om deze in de thuisomgeving te gebruiken. Indien hierover twijfel is, dan vernemen we het waarom graag, zodat onderzoek ernaar mogelijk is.

Privacy
We registreren geen informatie of individueel surfgedrag dat door ons te koppelen is aan u als bezoeker van deze website. Wanneer u zich registreert op onze website, wordt deze informatie enkel gebruikt voor de reden van de registratie (bijvoorbeeld de nieuwsbrief). We verstrekken nooit inloggegevens en andere gegevens aan derden. We gebruiken de informatie niet voor het toesturen van ongewenste email of andere doeleinden die buiten het doel van uw registratie ligt.

Content Management Systeem
Kleurplaten voor Kids maakt gebruik van Joomla als CMS. Dit is een open source CMS wat uitermate geschikt is voor dergelijke websites. Binnen Joomla wordt van een aantal extensies gebruik gemaakt, waaronder Joomgallery. Onze programmeurs hebben op onderdelen aanpassingen gepleegd. De website wordt gehost onder CentOS (Linux) met gebruik van Apache.

Vragen
Vragen kunt u stellen via ons email adres ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of via ons online vragen formulier.

 

 

Kleurplaten

Op deze website vind je meer dan 10.000 kleurplaten voor kinderen van alle leeftijden om in te kleuren of mee te knutselen. We hebben 150 rubrieken vol met kleurplaten met een grote variatie aan onderwerpen. Of het nu dieren, cijfers, de seizoenen of kerst is, we hebben het allemaal.

Je kunt op de hoofdpagina een overzicht vinden van alle rubrieken, waarbij als je er met de muis overheen gaat er een voorbeeld kleurplaat getoond wordt. Op deze manier kunnen kinderen die nog niet kunnen lezen, toch op deze website kleurplaten vinden.

Daarnaast is op elke pagina een snelmenu te vinden, waar je eenvoudig op alfabet alle kleurplaatrubrieken terug kunt vinden. Veel plezier met het zoeken en inkleuren van je favoriete kleurplaat!

Leuk en leerzaam


Het is erg leuk om een kleurplaat in te kleuren, maar het is zeker ook een erg goede oefening voor de motoriek, creativiteit en concentratie om te knutselen.

Kinderen hebben een grote drang om iets te maken en dat kunnen ze heel goed uiten met tekenen, kleuren en knutselen. Waat het in het begin nog grof is, wordt het kleurgebruik steeds beter en de tekening verfijnder. Ze leren een steeds betere pengreep en leren ook vormen te zien.

Het is goed om je kind te stimuleren kleurplaten in te kleuren. Dit kun je doen door verschillende materialen voor de kleurplaat aan te bieden, zoals potloden, stiften, waskrijt en verf, maar ook natuurlijk door je kind voor de gemaakte kunstwerken te prijzen en zelf enthousiasme te tonen. Hang bijvoorbeeld de kleurplaten op in huis op een bord waar je alle werkjes met regelmaat wisselt.

Ook hebben kinderen veelal een heel verhaal over de kleurplaat bedacht, Ze zien van alles in de tekening. Vraag naar het verhaal achter de kleurplaten en bedenk er samen een mooi verhaal bij. 

Tablet & iPad


Als je geen papier bij de hand hebt, is er altijd een telefoon, tablet of iPad in de buurt om toch te kunnen kleuren en tekenen. Download 1 van onze kleurplaten apps. We hebben allerlei apps in verschillende thema's, zodat kinderen, jong en oud, heerlijk waar dan ook kunnen kleuren. .